علت لب شکری شدن جنین چیست؟ در این مطلب از سایت دکتر مجتبی صالحی، تصمیم داریم درخصوص مشکل لب شکری در جنین و علت این مشکل با شما صحبت کنیم. لب شکری، شکاف کام یا شکاف لب یک نوع مشکل مادرزادی است که در برخی کودکان دیده می شود.
این مشکل به دلایل زیادی در مدت زمان بارداری به وجود می آید. گاهی اوقات این اختلال فقط لب ها را تحت تاثیر قرار می دهد، اما در برخی موارد هم بخش های دیگر صورت مثل بینی، گونه، چشم، گوش حتی دندان ها را هم درگیر خواهد کرد. در ادامه مطلب “علت لب شکری شدن جنین چیست؟” اطلاعات بیشتری درخصوص علت لب شکری شدن جنین و روش های درمان این اختلال به شما ارائه خواهیم داد.
در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه علت لب شکری شدن جنین چیست؟، مراجعه به سایت دکتر مجتبی صالحی، بهترین جراح زیبایی بینی در تهران، دکتر صالحی بهترین جراح دهان و فک و صورت در تهران و بهترین جراح ایمپلنت در تهران را به شما پیشنهاد می کنیم. همچنین برای مطالعه نکات بیشتر در مورد جراحی های دهان و فک و صورت، ایمپلنت، علت لب شکری شدن جنین چیست؟ و … با مقالات این سایت همراه باشید.
برای دریافت مشاوره از بهترین جراح دهان و فک و صورت در تهران، لطفا این قسمت را کلیک کنید و مشاوره بگیرید.
همچنین مطالعه مقالات سایت دکتر مجتبی صالحی، در رابطه با زاویه سازی صورت، جراحی دندان عقل نهفته، ایمپلنت، علت لب شکری شدن جنین چیست؟ و … را به شما همراهان گرامی توصیه می کنیم.
اشکال مختلف لب شکری و شکاف کام
اختلال لب شکری با توجه به شدت آن در شکل های مختلفی در نوزادان دیده می شود. لب شکری خفیف تا بسیار جدی و شدید از اشکال مختلف این اختلال هستند. اما به طور کلی مشکل لب شکری را به سه دسته مختلف تقسیم می کنند:
- شکاف لب: درصورتی که اختلال فقط در قسمت لب دیده شود به آن شکاف لب می گویند.
- شکاف کام: اگر این اختلال به بخش کام جنین برسد به آن شکاف کام گفته می شود.
- شکاف کام و لب: شدیدترین نوع این اختلال، شکاف در بخش کام و لب است که به نوعی ترکیبی از دو نوع قبل به شمار می رود.
توجه داشته باشید که هر کدام از اشکال مختلف لب شکری می توانند در هر قسمت از لب یا دو طرف آن دیده شوند. مطالعه ادامه مقاله علت لب شکری شدن جنین چیست؟، را به شما توصیه می کنیم.
برای دریافت مشاوره از بهترین جراح ایمپلنت در تهران، لطفا این قسمت را کلیک کنید و مشاوره بگیرید.
اصلی ترین دلایل بروز لب شکری (علت لب شکری شدن جنین چیست؟)
علت لب شکری شدن جنین به عوامل مختلفی بستگی دارد و نمی توان یک دلیل ثابت و مشخص برای آن بیان کرد. به طور کلی مجموعه ای از عوامل زیر باعث به وجود آمدن این مشکل خواهند شد:
- مشکلات ارثی و وراثت
- وجود برخی از بیماری های عفونی در مادر
- عوامل محیطی
- وجود مشکلاتی مانند دیابت یا هیپوتیروئیدیسم
- مصرف داروهای خاص مثل داروهای کورتونی، داروهای آرام بخش، داروهای ضد سرع و تشنج و…
- کمبود برخی از ویتامین ها مانند ویتامین آ، ویتامین B6، ریبوفلاوین، فولیک اسید و…
برای دریافت مشاوره از بهترین جراح زیبایی بینی در تهران، لطفا این قسمت را کلیک کنید و مشاوره بگیرید.
در میان عوامل بالا، وراثت اصلی ترین موردی است که می تواند احتمال ابتلا به لب شکری در جنین را افزایش دهد. اگر یکی از والدین کودک با این اختلال مواجه باشد، 15 درصد احتمال ابتلای جنین هم افزایش خواهد یافت. همچنین اگر فرزند اول با این اختلال به دنیا بیاید، فرزند دوم هم 5 درصد بیشتر در معرض ابتلا به لب شکری خواهد بود. با مطالعه ادامه مقاله علت لب شکری شدن جنین چیست؟، همراه ما باشید.
همانطور که گفتیم کمبود ویتامین های خاص از عوامل ابتلا به مشکل لب شکری در افراد به شمار می روند. اما جالب است بدانید گاهی اوقات مصرف بیش از حد و بی رویه این ویتامین ها هم می تواند علت لب شکری شدن جنین باشد.
درخصوص عوامل محیطی هم باید گفت مواردی همچون استعمال دخانیات توسط مادر احتمال بروز لب شکری در جنین را افزایش خواهد داد. لطفا تا پایان مقاله علت لب شکری شدن جنین چیست؟، ما را همراهی کنید.
برای دریافت مشاوره از بهترین جراح دهان و فک و صورت در تهران، لطفا این قسمت را کلیک کنید و مشاوره بگیرید.
نحوه تشخیص مشکل لب شکری در جنین
به طور معمول مشکل لب شکری در دوران بارداری و آزمایشات مربوط به این دوران قابل تشخیص است. پزشکان بعد از تشخیص اولیه برای اطمینان بیشتر روش آمنیوسنتز را پیشنهاد می دهند. گاهی اوقات هم این مشکل در ماههای آخر بارداری به کمک آزمایش سونوگرافی قابل تشخیص می باشد. مطالعه ادامه مقاله علت لب شکری شدن جنین چیست؟، را به شما توصیه می کنیم.
برای دریافت مشاوره از بهترین جراح ایمپلنت در تهران، لطفا این قسمت را کلیک کنید و مشاوره بگیرید.
درمان مشکل لب شکری در جنین
معمولا امکان درمان اختلال در جنین وجود ندارد و باید برای درمان آن تا تولد نوزاد صبر کرد. در هفته سوم بعد از تولد، یک تیم جراحی متخصص باید نوعی اتصال بین لب و کام به وجود بیاورند تا در سه ماهه نخست زندگی نوزاد، روند ترمیم این بخش ها با سرعت جلو برود.
بعد از آن در حدود 9 الی 11 ماهگی نوزاد عمل ترمیم کام را انجام می دهند. درصورتی که مشکل شدیدتر بوده و بخش گفتاری و بویایی کودک هم دچار اختلال شده باشد، پزشکان مجبورند در سه سالگی عمل ترمیم اسفنکترها را انجام دهند. اگر در بخش آلوئول هم مشکلی وجود داشته باشد، در سنین 6 تا 9 سالگی عمل پیوند استخوان و در سن 18 سالگی جراحی ترمیمی فک انجام خواهد شد. با مطالعه ادامه مقاله علت لب شکری شدن جنین چیست؟، همراه ما باشید.
بنابراین اینطور می توان گفت که مشکل لب شکری شدن جنین یک مشکل غیرقابل درمان نیست، اما بسته به شدتی که دارد روند درمان آن طول خواهد کشید. گاهی اوقات یک تیم خبره و متخصص از پزشکان که شامل پزشک متخصص اطفال، روانشناس کودکان، جراح اطفال، جراح گوش و حلق و بینی، متخصص ارتودنسی، متخصص فک و صورت، جراح پلاستیک و … هستند برای رفع این مشکل بسیج خواهند شد و هیچ جای نگرانی وجود ندارد.
برای دریافت مشاوره از بهترین جراح زیبایی بینی در تهران، لطفا این قسمت را کلیک کنید و مشاوره بگیرید.
امیدواریم که این مطالب برای شما مفید واقع شده باشد. در صورت تمایل دعوت می کنیم از سایر مطالب وب سایت dr-mojtabasalehi.com نیز دیدن نمایید. از شما ممنونیم که ما را تا پایان مقاله علت لب شکری شدن جنین چیست؟، همراهی کردید.