در صورت نیاز به درمان فرنکتومی مراجعه به دکتر مجتبی صالحی، بهترین جراح زیبایی بینی در تهران، دکتر صالحی بهترین جراح دهان و فک و صورت در تهران و بهترین جراح ایمپلنت در تهران را به شما پیشنهاد می کنیم.
فرنکتومی به انگلیسی Phrenectomy نوشته می شود. بزرگ بودن بیش از حد طبیعی فرنوم زبانی باعث مشکلات حرکات زبانی و اختلال در تکلم میگردد. و بزرگ بودن فرنوم لبی می تواند باعث ایجاد فاصله بین دندانهای قدامی(جلویی) شود که باعث نامرتبی و در نتیجه لبخند نازیبا میگردد و علاوه بر این به دلیل بالا کشیدن لثه به طور مداوم ممکن است سبب تحلیل لثه و استخوان گردد که در این موارد بایستی توسط دندانپزشک برداشته شود.
فرنکتومی چیست؟
فرنوم یا فرنولوم غشائی است که دو قسمت را بهم متصل می کند، بطوریکه در حرکت هر کدام محدودیتی ایجاد نماید، در حفره دهان فرنوم در نواحی مختلف دیده می شود:
- لبی فکی بالا و فک پایین که به آن مهار لبی نیز اطلاق می شود.
- زبانی فک پائین که از زبان به ناحیه بین دو سانترال در قسمت میانی ادامه می یابد.
- در ناحیه پرمولرهای فک پایین و فک بالا
برای دریافت مشاوره از بهترین جراح دهان و فک و صورت در تهران، لطفا این قسمت را کلیک کنید و مشاوره بگیرید.
همچنین مطالعه مقالات سایت دکتر مجتبی صالحی، در رابطه با زاویه سازی صورت، جراحی دندان عقل نهفته، ایمپلنت، سفید شدن لثه بعد از جراحی، عوارض فرنکتومی چیست؟، فیلم جراحی فرنوم زبان، قیمت فرنکتومی دندان و لثه و زبان، جراحی فرنکتومی لب و فک بالا، عمل جراحی فرنکتومی با لیزر، قیمت و هزینه فرنکتومی و … را به شما همراهان گرامی توصیه می کنیم.
انواع فرنوم
فرنوم ممکن است بصورت یک لایه و ساده و یا ممکن است چند لایه و مرکب باشد. فرنوم محل چسبندگی عضلات لب به فک بالا می باشد که به صورت پرده ای می باشد که می توان آن را از داخل لب بالا لمس کرد. اگر چسبندگی فرنوم در خط لثه و مخاط قرمز لثه و لثه چسبنده باشد مشکلی ایجاد نمینماید. و هر چه بطرف لبه لثه و لثه آزاد ادامه یابد مسائل مربوط به فرنوم بلند را به دنبال خواهد داشت.
غالبا به نقش فرنوم در درمانهای لثهای و ارتودنسی در ایجاد ضایعه و مشکل عود پس از درمان، در درمانهای ذکر شده توجه لازم نمی شود، بایستی بررسی دقیق بین تخریبهای استخوانی در ناحیه جلوی فک و ایجاد فاصله و لقی بین این دندانها و موجودیت یک فرنوم در این ناحیه انجام گردد.
درصورتی که این فرنوم بزرگ باشد و در رویش دندانهای جلو اختلال ایجاد کند بین دندان ها فاصله (دیاستم) ایجاد می شود و در نتیجه باید فرنکتومی انجام شود فرنکتومی برای این بیمارانی توصیه می شود که ممکن است علت این دیاستم همین فرنوم باشد.
برای دریافت مشاوره از بهترین جراح ایمپلنت در تهران، لطفا این قسمت را کلیک کنید و مشاوره بگیرید.
این عمل شامل حذف یا جا به جایی بافت است تا به دیاستم فرصت بسته شدن و به ثبات یافتن را بدهد و همچنین دندانها این اجازه و فرصت را پیدا کنند که فضا را ببندند.
بیماران با یک فرنوم سفت ممکن است برای رها شدن از کشش بافتی فرنوم نیاز به فرنکتومی داشته باند وگرنه فرنوم سفت در نهایت سبب تحلیل لثه خواهد شد. فرنکتومی ممکن است برای دستیابی به بهترین نتیجه در درمان ارتودنسی مورد نیاز باشد.
برای دریافت مشاوره از بهترین جراح زیبایی بینی در تهران، لطفا این قسمت را کلیک کنید و مشاوره بگیرید.
فرنوم لبیال
فرنوم زبانی نیز ممکن است با تکلم، بلع و تغذیه تداخل نموده و حتی منجر به تحلیل لثه پشت دندانها شود که باید در این موارد جراحی فرنکتومی را انجام داد.